The California Nightmares

Kép megtekintése

A The California Nightmares-t 2017 decemberében alapította három fiatal srác, Virág Levi (gitár, ének), Király Levi (dob, vokál) és Komjáthy Dani (gitár) Budaörsön. Zenéjük főleg az új hullámos kaliforniai/ausztrál garage punkhoz áll közel. A zenekar egyedi hangzását leginkább az határozza meg, hogy nincsen basszusgitáros, hanem Virág Levi gitárja szólal meg úgy, mint egy agyontorzított basszusgitár.
A zenekar 2018 júniusában adta ki az első kislemezét RIGHTS címmel és ekkor adták az első koncertjüket is. Augusztusban már a Tilos Rádió születésnapi buliján léptek föl és ezt követte számos budapesti klubbuli. Játszottak például többször a Dürer Kertben, de megfordultak már az Instantban és a Mika Tivadar Mulatóban is, idén októberben pedig az Akvárium klubban is fel fognak lépni. 2019 elején jelent meg a második kislemezük STORIES FROM JOGEWA címmel és ezzel már szélesebb közönséget is sikerült megszólítaniuk. Így sikerült lehetőséget kapniuk, hogy a Bánkitó Fesztiválon játszhassanak. Majdnem két év alatt a zenekarnak egyre inkább sikerült nevet szereznie underground körökben, köszönhetően annak, hogy nem akarnak felszállni semmilyen trendkövetésre, hanem csupán őszintén azt a zenét játszák, amit igazán szeretnek csinálni.
A srácok jelenleg az első nagylemezükön dolgoznak, amit 2020-ban szeretnének megjelentetni, emellett pedig igyekeznek mindenhol megmutatni az önfeledt bulizás legjobb formáját.


Honlap:

Facebook oldalVerseny szabályzata