Szabályzat

A Rocktóber a Hard Rock Cafe és a Dreher tehetségkutató-versenye a Lángoló Gitárok együttműködő partnerségével.

A versenyre jelentkezõ zenekarok online regisztrációja a rocktober.langologitarok.hu weboldalon történik 2019. október 13-án éjfélig. A jelentkezés és regisztráció ingyenes. A jelentkezett zenekarok feltöltött kép- és hangfelvételei alapján szakmai zsûri választja ki a három produkciót, akik élõben fellépnek a verseny döntőjében a Hard Rock Caféban 2019. október 24-én 19 órától. A döntőbe került zenekarokat október 15-ig értesítjük.

A zsűri tagjai: Dankó Gábor (Lángoló Gitárok), Fodor Judit (Hammer Concerts), Gál Marcell (Dreher), Sütöri Olivér (Wacken Metal Battle), Tettinger Zsolt (Hard Rock Cafe), Völgyesi Ádám (NuSkull.hu)

Az élő döntőben a végeredményt a zsűri és a közönség szavazatai 50-50%-ban határozzák meg.

Az élő döntőben a zenekarok fellépési sorrendjét a helyszínen sorsoljuk ki. A döntőben minden zenekar játékideje 30 perc, az átszerelési idő 20 perc. Az élõ döntõben biztosítjuk a véghangosítást (PA), a világítástechnikát, valamint a backline-t (dobalap, mikrofonok, 2 gitárerősítő, 1 basszuserősítő), és a technikai személyzetet. A zenekarok az adott alapokon játszanak, ugyanakkor használhatják saját effektjeiket és egyéb tartozékaikat.
A következõ eszközöket a zenekaroknak kell biztosítania: dobverõk, lábdob pedál, kábelek, hangszerek, szintetizátorállványok.

A verseny szervezője a BPRNR Kft.


Verseny szabályzata